Gullit gefileerd na 'onbegrijpelijke' actie: 'Ik vond het schrijnend om te zien'

Gullit gefileerd na 'onbegrijpelijke' actie: 'Ik vond het schrijnend om te zien'

05-09-2017 07:56
26

David Endt is met stomheid geslagen door het veelbesproken filmpje van Ruud Gullit. Volgens de schrijver en voormalig teammanager van Ajax heeft de assistent-bondscoach van het Nederlands elftal een grens overschreden.

In het filmpje noemde Gullit het povere duel van Oranje een 'fantastic game', nadat hij eerst de spelers en daarna zichzelf filmde. Dick Advocaat was niet blij met de beelden uit de kleedkamer en geloofde aanvankelijk niet dat zijn rechterhand verantwoordelijk was. Maandag maakte de KNVB via een statement evenwel kenbaar dat de kou uit de lucht is.

"De lucht mag dan geklaard zijn, maar er blijft veel hangen, hoor", reageert Endt tegenover Metro. "Gullit heeft de code van de kleedkamer overtreden. Onbegrijpelijk. Hij is lid van de technische staf en moet juist waken dat jonge spelers in hun jeugdigheid niet zulke fouten maken. De kleedkamer moet een veilig gebied zijn voor de voetballers. Daar moeten ze volledig zichzelf kunnen zijn."

"Ik vond het filmpje daarom schrijnend om te zien", vervolgt Endt. "De man is geen zestien meer. Het is zo'n onbegrijpelijke actie dat je haast kwade wil gaat vermoeden. Iedereen weet waar de grenzen liggen. Dit gaat zo veel dieper dan alleen een conflict tussen de bondscoach en zijn assistent. De spelers weten nu ook: 'Oh, die zit zo in elkaar'."