'Barkley-transfer mislukte om opmerkelijke reden: Conte had telefoon uitstaan'

'Barkley-transfer mislukte om opmerkelijke reden: Conte had telefoon uitstaan'

05-09-2017 08:17
16

Ross Barkley trok vorige week om een opmerkelijke reden de stekker uit een transfer naar Chelsea. De middenvelder wilde met manager Antonio Conte zijn rol op Stamford Bridge bespreken, maar hij kreeg de Italiaan niet te pakken.

Chelsea en Everton bereikten vorige week dinsdag een akkoord over een transfersom van 38 miljoen euro. Niets leek een overgang van Barkley in de weg te staan, maar dat was buiten Conte gerekend. Volgens The Times hielden The Blues de manager zelf weg bij de gesprekken, nadat hij eerder weinig succesvol om tafel zat met Alex Oxlade-Chamberlain, die voor Liverpool koos.

Conte had instructies van de directie om zich niet met de onderhandelingen te bemoeien. Dat wekte echter bevreemding bij Barkley, die de flamboyante Italiaan niet te pakken kon krijgen, zo heeft ook Joey Barton gehoord. "Barkley kreeg koudwatervrees. Hij dacht: als de manager de telefoon niet opneemt wil hij mij duidelijk niet hebben", zegt de ex-international tegen talkSPORT.

Overigens is een transfer van Barkley naar Chelsea nog altijd niet van de baan. De Premier League-kampioen wil in januari een nieuwe poging wagen.