Spitsen van Ajax en PSV bezorgen Oranje O19 monsterzege: Ontzettend goed

Spitsen van Ajax en PSV bezorgen Oranje O19 monsterzege: "Ontzettend goed"

05-09-2017 08:23
43

Oranje onder 19 jaar boekte maandagavond een imponerende overwinning op de leeftijdsgenoten van Finland. Een oefeninterland tegen de Scandinaviërs eindigde in liefst 9-0 voor Nederland. Donyell Malen, Joël Piroe (PSV), Che Nunnely, Noa Lang (Ajax) en Nick Venema (FC Utrecht) maakten de goals. 

Bondscoach Maarten Stekelenburg was diep onder de indruk van de prestatie van zijn team. "Natuurlijk was de tegenstander op een gegeven moment een beetje naïef, maar dit zegt vooral iets over het niveau dat we zelf haalden. We hebben ontzettend goed gespeeld. Heel volwassen", citeerde Ons Oranje hem na de zege. 

"Dit niveau etaleerden we ook al in de eerste wedstrijd tegen België, alleen was het grote verschil met die wedstrijd dat we nu wél scoorden." PSV-aanwinst Malen scoorde voor rust twee keer. Nunnely (foto) kopte op aangeven van Ferdi Kadioglu raak. 

Na de pauze scoorde Nunnely opnieuw. PSV-spits Joël Piroe maakte de 5-0, invallers Lang en Venema waren daarna beiden tweemaal trefzeker. Jari Litmanen, technisch directeur van de Finse voetbalbond, was één van de toeschouwers.  

Opstelling Oranje: Plomper, Teze, Obispo, Pierie, Wijndal, Van de Looi, Duarte, Kadioglu, Nunnely, Piroe en Malen