Bony klaagt zaakwaarnemers aan: 9 miljoen euro aan 'geheime commissies'

Bony klaagt zaakwaarnemers aan: 9 miljoen euro aan 'geheime commissies'

05-09-2017 11:29
13

Wilfried Bony heeft twee zaakwaarnemers aangeklaagd voor het ontvangen van bijna negen miljoen euro aan 'geheime commissies' van Swansea City.

Bony stelt dat de twee makelaars, Gilbert Kacou en Dalibor Lacina, tussen 2013 en 2015 ongeveer negen miljoen euro aan 'onder de tafel' hebben ontvangen van Swansea City. Opvallend is dat de club uit Wales op de laatste dag van de zomerse transfermarkt Bony terugkocht van Manchester City.

Swansea stelt in een verklaring aan de BBC dat er geen problemen zijn tussen Bony en de club. De club is kalm en zegt dat alle problemen zijn opgelost voor de terugkeer van Bony. Volgens Swansea is het nu tussen Bony en zijn voormalige zaakwaarnemers. Het kamp van Bony is blij dat de rechtszaak openbaar wordt en dat de zaak niet achter gesloten deuren blijft. "Het gaat om grote sommen geld, maar normaal gesproken wordt dit in achterkamertjes besproken", laat een van de juristen weten aan de BBC. Dit is een duidelijke boodschap aan alle zaakwaarnemers dat die route niet langer een optie is."