Strohalm voor Oranje: slechtste nummer twee verliest in WK-kwalificatie

Strohalm voor Oranje: slechtste nummer twee verliest in WK-kwalificatie

Ierland heeft dinsdagavond de topper tegen Servië in groep D van de EK-kwalificatie verloren. Dat is gunstig nieuws, mits het Nederlands elftal nog naar de tweede plek klimt.

Oranje kan nog als nummer twee eindigen in de EK-kwalificatiereeks als de ploeg van bondscoach Dick Advocaat de laatste twee interlands wint en het slechtere doelsaldo wegpoetst ten opzichte van Zweden. Dan is een ticket voor de play-offs nóg niet zeker, omdat de slechtste nummer twee van de negen groepen afvalt.

Ierland is gezakt naar de derde plaats in de kwalificatiegroep door de zege van Wales, dat nu veertien punten heeft: één meer dan Oranje. Ierland verloor dinsdagavond met 0-1 van Servië. Aleksandar Kolarov maakte het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd in de tweede helft. Bosnië heeft overigens net als Wales veertien punten.

Spanje haalt uit
In Vaduz maakte Spanje weer grote indruk. Het bescheiden Liechtenstein kreeg alle hoeken van het veld te zien. Uiteindelijk stokte de teller bij acht doelpunten. Sergio Ramos, Alvaro Morata (tweemaal), Isco, David Silva, Iago Aspas (tweemaal) en Maximilian Goppel (eigen doelpunt) verzorgden de Spaanse productie. In dezelfde groep was Italië nipt te sterk voor Israël (1-0). Ciro Immobile maakte het enige doelpunt.

Uitslagen groep D:
Oostenrijk - Georgië 1-1
Ierland - Servië 0-1
Moldavië - Wales 0-1

Uitslagen groep G:
Macedonië - Albanië 1-1
Italië - Israël 1-0
Liechtenstein - Spanje 0-8

Uitslagen groep I
IJsland - Oekraïne 2-0
Kosovo - Finland 0-1
Turkije - Kroatië 1-0

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s