'Het is mooi dat hij terug is bij Ajax. Hij wilde voor zijn kansen gaan'

'Het is mooi dat hij terug is bij Ajax. Hij wilde voor zijn kansen gaan'

06-09-2017 07:56
11

Luuk de Jong vindt het leuk voor zijn broer Siem dat hij terug is bij Ajax. De spits van PSV hoopt dat de middenvelder 'weer lekker kan gaan voetballen' in Amsterdam.

"Voor Siem zelf is het mooi dat hij terug is bij Ajax", zegt De Jong in gesprek met De Telegraaf. "Hij wilde aanvankelijk gaan voor zijn kansen bij Newcastle. Qua niveau kon hij mee, maar zeker in Engeland gaat het om de signings in de zomer. Al helemaal na een promotie. Als Ajax dan voorbijkomt, is dat voor hem fantastisch."

Wedden

Meer odds

Zelf zag De Jong een transfer naar het Franse Bordeaux afketsen. Ineens wilde de club hem niet meer. "Dat was voor iedereen misschien een teleurstelling, maar ik heb alle respect voor de manier van handelen van PSV", zegt de spits. "Ze stelden zich heel open op, dachten echt met mij mee. Het heeft alleen niet zo mogen zijn. Natuurlijk baal ik daar af en toe nog van. Dat is toch logisch? Maar ik heb de knop weer omgezet. Zeker op het veld kan ik dat heel makkelijk van me afzetten. Ik kan er nu toch niks meer aan veranderen."