Gang van zaken rond Ajax-duel is 'een grote farce': 'Wat ons betreft belachelijk'

Gang van zaken rond Ajax-duel is 'een grote farce': 'Wat ons betreft belachelijk'

Gepubliceerd: woensdag 6 september 2017 om 13:08wo 06-09-2017 om 13:08

De gang van zaken in aanloop naar het KNVB Beker-duel tussen SVV Scheveningen en Ajax is volgens de supportersvereniging van de Amsterdamse club 'één grote farce'. Op Ajax Life, de website van de supportersvereniging, valt te lezen dat er ontzettend veel onduidelijkheid bestaat over de kaartverkoop. 

Fans van Ajax weten nog steeds niet of zij kaarten kunnen krijgen voor het bekerduel, dat op woensdag 20 september op het programma staat in Scheveningen. 'Antwoord op dit soort vragen komt altijd uit het vooroverleg, dat voor elke thuis- of uitduel van Ajax wordt gehouden', valt er te lezen. 

Een afvaardiging van de Supportersvereniging Ajax, AFC Ajax, politie en lokale beleidsbepalers uit Amsterdam zijn intussen voor een dergelijk overleg twee keer uitgenodigd. Dit vooroverleg is echter ook twee keer gecanceld.'

'De lokale driehoek van Den Haag wil eerst met een aantal hoge heren en dames om tafel alvorens ons erbij te betrekken. Wat ons betreft is dat belachelijk. Het duel is al over twee weken. Ondertussen gaat de tijd dringen om bijvoorbeeld kaartverkoop te organiseren en dat mag straks niet de oorzaak zijn om géén Ajaxsupporters toe te laten bij deze wedstrijd.'

Onduidelijkheid
De hoge eisen die de KNVB aan amateurcomplexen stelt bij bekerduels, zouden een probleem vormen. Of een andere locatie dan de thuishaven van Scheveningen eventueel een optie is voor het spelen van de wedstrijd, is vooralsnog onduidelijk. 'Kom op gemeente en politie van Den Haag, KNVB en andere beleidsbepalers. Pak de handschoen op, ga met ons het gesprek aan en laat het bekertoernooi niet nu al zijn charme verliezen door de afwezigheid van supporters', stelt de Amsterdamse supportersvereniging. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws