'Tegen Zweden scoor ik. Dan kan Nederland naar het WK en gaan ze het ver schoppen'

'Tegen Zweden scoor ik. Dan kan Nederland naar het WK en gaan ze het ver schoppen'

06-09-2017 16:48
41

Gerson Rodrigues, spits van Luxemburg en Telstar, zorgde zondagavond bíjna voor de stunt van het jaar door met zijn land het grote Frankrijk te verslaan. In de slotfase van het kwalificatieduel (0-0) schoot hij echter op de paal. Tegen Zweden gaat hij wél scoren, belooft de aanvaller in gesprek met Metro. 

Begin oktober gaat Luxemburg op bezoek bij Zweden. Dat is in kwalificatiegroep A ook een cruciaal duel voor het Nederlands elftal. Winnen de Zweden met grote cijfers, dan lijkt de WK-droom van Oranje definitief over en uit. Rodrigues wijst naar een doelpaal: "Tegen Zweden schiet ik niet hier tegenaan, maar gaat de bal in het doel. Dan kan Nederland naar het WK en gaan ze het nog ver schoppen ook."

Sinds zondag staat zijn wereld op zijn kop. Het had natuurlijk nóg mooier kunnen zijn, weet ook Rodrigues. "Die verdomde paal! Toen we na de wedstrijd tegen Frankrijk terugkwamen in het hotel was iedereen heel erg uitgelaten. Maar ik was eigenlijk helemaal niet zo blij. Voor Luxemburg was het natuurlijk een fantastisch resultaat en de 0-0 voelde aan als een overwinning, ook voor mij. Maar ik had die bal in het doel willen zien gaan!"