De Mos: 'Met deze formatie kan Ajax domineren tegen Feyenoord en PSV'

De Mos: 'Met deze formatie kan Ajax domineren tegen Feyenoord en PSV'

07-09-2017 07:46
65

Aad de Mos raadt Ajax-trainer Marcel Keizer aan voor een 3-4-3-formatie te kiezen vanaf de eerstvolgende competitiewedstrijd tegen PEC Zwolle. Daarin is ruimte voor Kasper Dolberg en Klaas-Jan Huntelaar.

Ajax speelde in de Europa League-return tegen Rosenborg BK (3-2 verlies) al in een 3-4-3-formatie. De Mos, toen commentator bij Ziggo Sport, was onder de indruk. "De beste formatie ontstaat bij toeval en onderweg", zegt hij tegen Ajax Showtime. "Dat kwartje had ook in de voorbereiding kunnen vallen, maar dat je voorrondes in Europa moest spelen, was eigenlijk een vergiftigd geschenk."

"Als je kampioen was geworden en je was direct geplaatst, dan was het kwartje misschien al wel in de voorbereiding gevallen. Nu viel die tijdens de wedstrijden tegen Rosenborg en VVV. Ik denk dat Keizer tijdens de interlandperiode genoeg tijd heeft gehad om te oefenen", vervolgt De Mos.

De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Anderlecht denkt dat een aanvallende 3-4-3-formatie alleen maar voordelen heeft voor Ajax. "Met deze formatie kun je domineren, omdat het middenveld heel sterk is. Natuurlijk kan het ook tegen Feyenoord en PSV. Je domineert de wedstrijd met een extra mannetje op het middenveld en Veltman, De Ligt en Wöber kunnen makkelijk met die ruimtes in de rug spelen."