Eredivisie-clubs opgelet: 7 transfervrije bekenden die nog geen club hebben

Eredivisie-clubs opgelet: 7 transfervrije bekenden die nog geen club hebben

07-09-2017 15:30
35

De transferperiode is al een week voorbij, maar veel spelers zijn nog altijd op zoek naar een club. VoetbalPrimeur zet zeven Eredivisie-bekenden op een rij die zonder werk zitten en buiten de transferperiode gecontracteerd kunnen worden.

Ismail Aissati
Aissati begon in 2012 aan zijn buitenlandse avonturen na zijn vertrek bij Ajax. Na Antalyaspor, Terek Grozny en Alanyaspor zit de aanvallende middenvelder uit Utrecht nu zonder club. Bij zijn laatste club Alanyaspor speelde hij afgelopen seizoen twaalf keer in de Süper Lig.

Kyle Ebecilio
Ebecilio zoekt al langer naar een nieuwe werkgever. Zijn contract bij FC Twente werd in februari 2017 ontbonden en daarna verdween Ebecilio uit de publiciteit. De pas 23-jarige middenvelder moet nog altijd een nieuwe club vinden.

Eyong Enoh
Enoh speelde in Nederland voor Ajax en verliet de Amsterdammers na een verhuurperiode aan Ajax begin 2014 voor Antalyaspor. De afgelopen drie seizoenen kwam hij uit voor Standard Luik, maar daar liep het contract van de Kameroener deze zomer af. Enoh speelde het laatste jaar achttien competitiewedstrijden voor de Belgen.

Jerson Cabral
Cabral ging een jaar geleden van FC Twente naar het Franse Bastia, maar kwam daar niet uit de verf. De tweede seizoenshelft werd hij derhalve verhuurd aan Sparta. Vanwege het faillissement van Bastia is Cabral nu transfervrij.

Willie Overtoom
Bijna jaarlijks staat Overtoom in het lijstje met clubloze spelers. De middenvelder speelde voor Heracles Almelo, AZ en Zulte-Waregem en zit zonder werkgever sinds zijn vertrek bij het Qatarese Al-Shamal. In juli kwam een bericht dat Overtoom mocht meetrainen bij Vitesse, maar een vervolg heeft dat nog niet gehad.

Quincy Owusu-Abeyie
Owusu-Abeyie debuteerde vorig seizoen in de Eredivisie voor NEC, maar zag zijn contract ontbonden worden vanwege conflicten binnen de club. De 31-jarige Amsterdammer is nog op zoek naar een nieuw avontuur na in Engeland, Rusland, Spanje, Qatar, Griekenland en Portugal te hebben gevoetbald.

Sanharib Malki
Malki kende zijn hoogtijdagen bij Roda JC en wordt deze dagen weer in verband gebracht met een terugkeer naar Kerkrade. In februari liep zijn contract bij het Qatarese Al-Wakhrah af.