Heerenveen heeft goud in handen: 'De nieuwe Lewandowski? Zou kunnen'

Heerenveen heeft goud in handen: 'De nieuwe Lewandowski? Zou kunnen'

07-09-2017 16:24
17

SC Heerenveen-talent Jakub Wrzesniak kan zomaar de 'nieuwe Robert Lewandowski' worden. Dat zegt Arek Radomski, oud-speler van de Friese club en landgenoot van Wrzesniak (18) in gesprek met Kent u deze nog. 

Samen met voormalig NEC-spits Andrzej Niedzielan runt Radomski tegenwoordig een voetbalschool in Polen. Wrzesniak is één van de spelers die is opgeleid in Krakov. De jonge spits verkaste een paar jaar geleden naar Heerenveen. "Een nieuwe Lewandowski? Jazeker, dat zou zomaar Jakub Wrzesniak kunnen zijn", grinnikt Radomski.

"Hij tekende in 2015 een contract bij SC Heerenveen. Echt een goede spits. Helaas heeft hij door een zware knieblessure veel tijd verloren."

Radomski staat dagelijks op het veld met zijn pupillen en is zeer gedreven, zo blijkt. "Ik heb niet het maximale uit mijn mogelijkheden gehaald, ik wil die fout niet laten maken door die jonge jongens. Heb je dromen? Ga ervoor, haal alles eruit! Dat proberen we ze bij te brengen. Trainen op goede en zwakke punten: fysiek, trap, duelkracht, timing. Maar leef er ook voor."