Wij krijgen hier geen toptalenten. Die zitten bij Ajax, Feyenoord of PSV

"Wij krijgen hier geen toptalenten. Die zitten bij Ajax, Feyenoord of PSV"

07-09-2017 21:18
20

De sfeer bij PEC Zwolle is een stuk beter dan een jaar geleden. Aanvoerder Bram van Polen zegt dat in gesprek met Voetbal International. Van Polen denkt dat er vorig seizoen te veel huurlingen actief waren bij de club. 

"Het is belangrijk dat er een bepaalde sfeer rondom deze club hangt. Als er gewerkt moet worden dan moeten we ook werken, maar er moet soms ook eens ruimte zijn voor een dolletje. Als je ziet hoeveel wij nu aan het kaarten zij... Het is lachen, gieren, brullen. Dat was vorig jaar wel minder", aldus de routinier.

Waar het vorig jaar misging? "Er waren te veel huurspelers. Als bepaalde dingen slechter gaan, dan nemen sommige jongens zaken niet meer zo nauw. Afspraken, tijden waarop je ergens moet zijn. Op een gegeven moment kun je die gasten niet meer raken", is Van Polen eerlijk.

"Juist die dingen zijn belangrijk bij een club als PEC. Wij krijgen hier geen toptalenten. Die zitten bij Ajax, Feyenoord, PSV of in het buitenland. Zo reëel moet je zijn. We moeten het van het team hebben. Jongens die hard voor elkaar willen werken."

Het nieuwe seizoen is uitstekend begonnen voor PEC. Drie competitieduels leverden zeven punten op. Zaterdagavond gaat de ploeg van trainer John van 't Schip op bezoek bij Ajax.