Update: Ajax voelt zich benadeeld door Den Haag en maakt bezwaar bij KNVB

Update: Ajax voelt zich benadeeld door Den Haag en maakt bezwaar bij KNVB

Gepubliceerd: vrijdag 8 september 2017 om 17:11vr 08-09-2017 om 17:11

De bekerwedstrijd tussen Scheveningen en Ajax wordt gespeeld in het stadion van ADO Den Haag. De Amsterdammers moeten het echter zonder hun eigen fans doen. Dat heeft de gemeente Den Haag besloten.

Lang was onduidelijk of de Ajax-fans welkom waren voor de wedstrijd om de KNVB Beker. Doordat het duel in Den Haag wordt gespeeld, zijn de Amsterdamse fans niet welkom. Dat heeft te maken met het feit dat ADO de supporters van Ajax al jaren weert. Na lang overleg worden de faciliteiten in het Cars Jeans Stadion het meest geschikt geacht voor de bekerwedstrijd.

Scheveningen, dat uitkomt in de Derde Divisie, wilde de wedstrijd tegen Ajax graag op eigen veld spelen, maar de club kan niet aan de gestelde eisen op het gebied van veiligheid en lichtkwaliteit voldoen. Daardoor moest er een oplossing worden gezocht. De wedstrijd wordt op 20 september gespeeld in het stadion van ADO. Om half zeven wordt er afgetrapt.

Burgemeester Pauline Krikken schrijft in een persverklaring: 'Daarnaast heb ik besloten dat met betrekking tot de supporters van de bezoekende club hetzelfde regime geldt als bij de competitiewedstrijd ADO Den Haag-Ajax die drie dagen eerder zal worden gespeeld. Dat betekent dat Ajax-supporters ook de bekerwedstrijd niet in het stadion kunnen bijwonen.Die boodschap heb ik zelf ook met Ajax-directeur Edwin van der Sar besproken.'

'Ik heb dit besluit genomen, mede ingegeven door het feit dat diezelfde dag rond dezelfde tijd honderden supporters van ADO met een groot aantal bussen vanaf het Cars Jeans Stadion vertrekken naar Rotterdam voor hun bekerwedstrijd tegen Feyenoord. Dat maakt de opdracht terplekke om die verschillende supportersstromen in goede banen te leiden al aanzienlijk.'

Update 17.11: Ajax heeft bij de KNVB bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de gemeente Den Haag. Dat meldt de club vrijdag via de officiële kanalen. De club is buiten alle overlegmomenten gehouden en kon zo niet meedenken aan een oplossing voor de eigen fans. 'Ajax is van mening dat supporters van beide clubs bij een wedstrijd aanwezig moeten zijn en vindt dat er alles aan gedaan moet worden om dit te kunnen realiseren', valt op de website te lezen. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws