'United wil snel om tafel met Mourinho': Dat is niet nodig om maximale te geven

'United wil snel om tafel met Mourinho': "Dat is niet nodig om maximale te geven"

08-09-2017 13:26
14

Manchester United klopt waarschijnlijk in november al aan bij José Mourinho om te praten over contractverlenging. De huidige verbintenis van de Portugese manager loopt medio 2019 af.

Een langer verblijf van Mourinho bij Manchester United hangt nog wel af van zijn prestaties dit seizoen, meldt The Telegraph. Pas eind mei wordt de knoop daarom definitief doorgehakt. Toch willen The Red Devils een nieuw contract al voor kerstmis in de steigers zetten, zodat er op een later moment snel een akkoord kan worden bereikt.

De twee voorgangers van Mourinho, Louis van Gaal en David Moyes, hielden het geen van beide langer dan twee seizoenen vol op Old Trafford. Mocht de flamboyante oud-trainer van FC Porto, Chelsea, Internazionale en Real Madrid deze jaargang succesvol zijn, dan wil United hem zo snel mogelijk langer binden.

De club is goed begonnen aan de Premier League met zeges op West Ham United (4-0), Swansea City (0-4) en Leicester City (2-0). "Ik heb geen nieuw contract nodig om het maximale te geven", laat Mourinho weten. "Maar ik kan wel zeggen dat ik hier graag nog vele jaren blijf."