Malaise houdt aan in Enschede: FC Twente verliest vierde wedstrijd op rij

10-09-2017 16:19
35

FC Twente heeft ook de vierde wedstrijd van het seizoen verloren. Op bezoek bij Sparta Rotterdam gingen de Tukkers met 1-0 onderuit door een vroege goal.

Het spel was van een bedroevend niveau op Het Kasteel. Beide ploegen voetbalden zeer matig en dat maakte de wedstrijd weinig aantrekkelijk. Toch kwam Sparta al vroeg op voorsprong. Craig Goodwin maakte na achttien minuten de openingstreffer, op aangeven van Loris Brogno. Het was ook meteen het enige schot op doel van de Spartanen voor rust.

Ook na rust hield het niet over. Twente had veel de bal, maar wist weinig te doen met het balbezit. In de slotfase kwam Twente-stormram Jos Hooiveld nog in de ploeg, maar ook hij kon het tij niet keren. Namens Twente kreeg Stefan Thesker in de laatste minuut nog zijn tweede gele kaart. In de tweede helft werd er uiteindelijk niet meer op doel geschoten, waardoor Sparta drie broodnodige punten mag bijschrijven.

De Rotterdammers bezetten nu de elfde plek in de Eredivisie, met vijf punten uit vier wedstrijden. De Tukkers hebben onder leiding van René Hake nog niet een punt gepakt in het nieuwe seizoen.