Bliksemontslag dreigt voor De Boer na nieuwe nederlaag zonder goals

Bliksemontslag dreigt voor De Boer na nieuwe nederlaag zonder goals

10-09-2017 16:22
46

Het Engelse avontuur van Frank de Boer dreigt na vier Premier League-duels te eindigen. Crystal Palace ging zondag met 1-0 onderuit tegen Burnley.

Vooraf waren de Engelse media het erover eens: de spelers van Crystal Palace móésten van Burnley winnen om De Boer in het zadel te houden. Dat lukt niet, nota bene door een blunder van de eigen verdediging. Chung-Yong Lee speelde de bal na amper drie minuten veel te kort terug op de doelman en Burnley-aankoop Chris Wood pakte het cadeautje uit: 1-0.

Crystal Palace nam vervolgens het heft in handen. De ploeg van De Boer, die met Timothy Fosu-Mensah voor één Nederlander in de basis koos, mocht bovendien het spel maken van Burnley, dat door de tussenstand achterover kon leunen.

Vooral in de tweede helft kreeg Crystal Palace kans op kans, maar gescoord werd er niet. De grootste kans werd om zeep geholpen door Jeffrey Schlupp. Hij schoot de bal in kansrijke positie hard over, tot grote frustratie van De Boer.

Het hoofd van de Crystal Palace-manager ligt na vier nederlagen en nul goals in vier competitieduels op het hakblok. Extra pijnlijk: Crystal Palace is de eerste club in 93 jaar die niet weet te scoren in de eerste vier competitiewedstrijden van het Engelse seizoen.