Cocu wijst twee PSV'ers aan: Zij moeten het team aanspreken

Cocu wijst twee PSV'ers aan: "Zij moeten het team aanspreken"

10-09-2017 19:50
73

Phillip Cocu vindt dat spelers als Jorrit Hendrix en Marco van Ginkel nadrukkelijker aanwezig moeten zijn bij PSV. De oefenmeester is na de 2-0 nederlaag tegen sc Heerenveen van mening dat zij het team moeten sturen.

PSV verloor tegen Heerenveen met name de slag op het middenveld. Cocu in gesprek met FOX Sports: "Zij moeten dat aanvoelen en zeggen: kom even bij elkaar, maak het klein op eigen helft omdat het dan beter te belopen is. Zij moeten het team aanspreken. Vanaf de kant is dat moeilijk. Dat kan in de rust of bij een blessuregeval."

Cocu vindt dat met name Hendrix zich wat meer mag laten zien. "Dat is een rol die hij op moet gaan pakken. Marco ook. Dat zijn de jongens die de ploeg bij de hand moeten gaan nemen. Bij de jonge jongens kun je de verantwoordelijkheid niet neerleggen. Dat moeten zij doen."

Over de rode kaart van Hirving Lozano is Cocu duidelijk. "Ik kon het op dat moment niet zien. Als ik de beelden terugkijk, vind ik het zeker geen rode kaart. Hij gaat er niet met gestrekt been in. Hij glijdt weg. Ik vind dat hij nogal tekeer gaat", doelt Cocu op slachtoffer Dumfries.