'PSV kan zich opmaken voor trip naar Zeist: hoger beroep heeft mogelijk geen zin'

'PSV kan zich opmaken voor trip naar Zeist: hoger beroep heeft mogelijk geen zin'

10-09-2017 20:18
128

De kans is groot dat PSV Hirving Lozano hoe dan ook moet missen tegen Feyenoord. Als de Eindhovenaren een eventueel schikkingsvoorstel niet accepteren, is er donderdag een zitting bij de tuchtcommissie in Zeist.

Als PSV vervolgens de uitspraak van donderdag niet accepteert, is Lozano alsnog geschorst voor volgend weekend, waarin landskampioen Feyenoord de tegenstander is. Dat meldt het Algemeen Dagblad zondagavond. Mochten de Eindhovenaren de uitspraak van donderdag niet accepteren, dan zal de beroepszitting ná PSV-Feyenoord plaatsvinden.

Samengevat: als de aanklager betaald voetbal van de KNVB én de tuchtcommissie in Zeist van mening zijn dat de overtreding van Lozano een schorsing waard is, mist hij volgende week zondag de wedstrijd tegen Feyenoord.

PSV-trainer Phillip Cocu liet al weten dat de club een straf tegen Lozano niet gaat accepteren. In Eindhoven vindt men dat de Mexicaanse vleugelaanvaller te zwaar gestraft is voor zijn overtreding op SC Heerenveen-back Denzell Dumfries. Scheidsrechter Kevin Blom stuurde Lozano na 37 minuten spelen weg.