'Nog tijdens de wedstrijd hebben Van Bronckhorst en ik zitten huilen op de bank'

'Nog tijdens de wedstrijd hebben Van Bronckhorst en ik zitten huilen op de bank'

10-09-2017 21:48
52

Nog voor het kampioensduel tussen Feyenoord en Heracles Almelo was afgelopen, hebben trainer Giovanni van Bronckhorst en assistent-trainer Jean-Paul van Gastel op de bank zitten huilen. Van Gastel vertelt in een lang interview met het Feyenoord Magazine wat de eerste landstitel sinds 1999 teweeg heeft gebracht in Rotterdam-Zuid.

"Dat allereerste besef, dat was misschien wel het mooiste moment rondom het kampioenschap", zegt Van Gastel in een interview met het Feyenoord Magazine. "Gio en ik keken elkaar aan en schoten vol. Nog tijdens de wedstrijd hebben we samen zitten huilen op de bank. Ik dacht aan al die mensen die we blij hadden gemaakt, aan hoe lang het geleden was, maar ook aan de situatie waarin de club een kleine tien jaar geleden zat."

Wedden

Meer odds

Feyenoord zat jarenlang in onrustig vaarwater, had een torenhoge schuld, maar is inmiddels weer kerngezond. "Als jeugdtrainer op Varkenoord maakte ik van dichtbij mee dat trainers werden ontslagen, omdat de club de 300 euro die zij per maand verdienden niet meer kon betalen", zegt Van Gastel.

"Dag en nacht hebben we op Varkenoord met elkaar gewerkt om onze spelertjes beter te maken, zodat zij Feyenoord 1 konden halen en de club mede konden redden. Dát zat allemaal achter die titel en dat realiseerden Gio en ik ons als geen ander. Toen kwam de tv-camera en sprong Gio snel weer op het veld. Niemand heeft gezien dat wij hebben zitten janken met z'n tweeën."