'Volgens mij hebben niet eerder zo weinig mensen in ons stadion gezeten'

'Volgens mij hebben niet eerder zo weinig mensen in ons stadion gezeten'

12-09-2017 11:31
43

Hans Nijland maakt zich zorgen. FC Groningen morste zondag twee punten tegen VVV-Venlo (1-1), maar misschien nog wel belangrijker: het Noordlease Stadion bleef angstvallig leeg.

Volgens de officiële cijfers zaten er 15.832 mensen in het stadion, terwijl het onderkomen van FC Groningen plaats biedt aan 22.550 toeschouwers. "Een historisch dieptepunt", zegt Nijland tegen Voetbal International. "Naar mijn weten hebben er niet eerder bij een competitiewedstrijd zo weinig mensen in ons stadion gezeten. Je begrijpt dat het een enorme zorg van de directie is."

De algemeen directeur ziet maar één oplossing: attractief voetbal. "Dat FC Groningen weer baas wordt in eigen stadion. Daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben, dat kan mijn vierjarige kleinzoon ook bedenken. Nu spelen we bijna in een halfleeg stadion en dat doet pijn."

Nijland wijst als één van de redenen aan dat Groningers van nature kritisch zijn. "Dat is een feit. Ik kijk soms weleens jaloers naar clubs als FC Twente en NAC Breda. Daar houdt het voetballend ook niet over, maar blijven de mensen wel komen. Zelfs in de Jupiler League zat het in Breda nog goed vol. Dat zou bij ons niet zo snel gebeuren."