Strijd tussen Nederlandse topclubs: 'Ajax moest eerst Sánchez verkopen'

Strijd tussen Nederlandse topclubs: 'Ajax moest eerst Sánchez verkopen'

13-09-2017 08:22
94

Derrick Luckassen had deze zomer de keuze uit de drie Nederlandse topclubs. De verdediger van PSV vertelt dat naast Feyenoord ook Ajax hem wilde hebben.

"Mino en José (zaakwaarnemers Raiola en Fortes Rodriguez, red.) hebben inderdaad met Ajax gesproken. Maar zij moesten eerst Davinson Sánchez verkopen. PSV was direct concreet", vertelt Luckassen in een interview met Voetbal International. Sánchez werd aan het einde van de transferzomer verkocht aan Tottenham Hotspur.

Luckassen koos voor PSV, maar ook Feyenoord was een optie. De Rotterdammers hadden een akkoord met AZ. "Als ik ja had gezegd, was ik nu Feyenoorder. PSV kwam als eerste, maar dat was niet doorslaggevend. Ik had een goed gevoel bij PSV, maar was ook blij met de interesse van Feyenoord. Ik wilde namelijk sowieso een stap omhoog maken. Ik had een goed gesprek met Marcel Brands, en Mino Raiola en José Fortes Rodriguez, mijn zaakwaarnemers, adviseerden me naar PSV te gaan."

De belangenbehartigers van de verdediger vonden Feyenoord bij hem passen, maar: "Ze denken dat de rust van Eindhoven goed is voor mijn ontwikkeling. Zij kennen mij goed als mens en weten dat ik veel nadenk als het heel hectisch wordt. Dan past PSV in deze fase van mijn carrière toch iets beter bij me."