Feyenoord weggespeeld: 'Deze tegenstander was van een heel ander niveau'

Feyenoord weggespeeld: 'Deze tegenstander was van een heel ander niveau'

14-09-2017 07:16
20

Feyenoord had een duidelijk plan tegen Manchester City: lang de nul houden, het publiek erachter krijgen en in de loop van de wedstrijd op de counter toeslaan. "Maar dat kon al na twee minuten overboord", stelt Jan-Arie van der Heijden.

"Een harde leerschool", erkent de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad na de 0-4 nederlaag. "Dit is toch wel even een ander niveau dan de Eredivisie. Een flink ander niveau, ja. Vorig jaar hadden we met dit strijdplan wel succes tegen Manchester United. Maar nu kregen we te makkelijk die eerste tegengoal tegen en daarna liepen we achter de feiten aan."

"Feyenoord heeft lang op de Champions League moeten wachten, we hadden dan ook meer verwacht van vanavond", vervolgt Van der Heijden. "We moeten deze uitslag snel vergeten, maar de lessen wel meenemen naar de volgende vijf groepswedstrijden." De nederlaag zorgt niet voor paniek richting PSV, beweert de linkspoot. "Deze tegenstander was van een heel ander niveau."

"City is één van de beste teams ter wereld, zij kunnen geweldig voetballen", aldus Van der Heijden. In de tweede helft had Feyenoord nog slechts een doel. "We hebben in de rust tegen elkaar gezegd: we laten er geen slachtpartij van maken. Dat is mondjesmaat gelukt."