Lozano hard aangepakt: aanklager wil nóg hogere straf voor PSV'er zien

Lozano hard aangepakt: aanklager wil nóg hogere straf voor PSV'er zien

14-09-2017 20:56
87

De aanklager betaald voetbal heeft tijdens de zitting van donderdagavond in Zeist de straf tegen PSV'er Hirving Lozano verhoogd. Die wil de aanvaller nu voor drie wedstrijden onvoorwaardelijk schorsen, daar waar hij eerst een eis van twee duels plus één voorwaardelijk neer had gelegd. VoetbalPrimeur was aanwezig bij de zitting.

De 22-jarige vleugelspeler kreeg afgelopen zondag tegen sc Heerenveen in de eerste helft de rode kaart te zien na een overtreding op Denzel Dumfries. Trainer Phillip Cocu vond de overtreding geen rood waard en ook enkele Heerenveen-spelers, waaronder aanvoerder Stijn Schaars, vonden het allemaal wel meevallen. Ook Dumfries zelf sprak steun richting Lozano uit.

Lozano werd verdedigd door operationeel directeur van PSV Peter Fossen, die ook jurist is. Hij vindt de verklaring rommelig en wees op het feit dat de vierde man in zijn verklaring invulde dat PEC Zwolle en FC Groningen tegen elkaar speelden. Ook vindt hij het gek dat scheidsrechter Kevin Blom op het moment van de overtreding op ruime afstond stond en de grensrechter zijn vlag niet omhoog stak.

Ondanks de teksten uit het kamp van Heerenveen en de argumenten van Fossen, moet Lozano vrezen voor een flinke straf. De aanklager wil de Mexicaan tot en met FC Utrecht-PSV op de tribune hebben. Bij de eerdere strafeis zou Lozano alleen PSV-Feyenoord en Putten-PSV (bekerduel) missen. De uitspraak volgt vrijdagochtend.