Van Marwijk: Ik laat niemand mij vertellen hoe ik precies mijn werk moet doen

Van Marwijk: "Ik laat niemand mij vertellen hoe ik precies mijn werk moet doen"

15-09-2017 10:47
32

Bert van Marwijk staat nog steeds achter zijn vertrek uit Saudi-Arabië, zo laat hij weten aan De Telegraaf. De 65-jarige oefenmeester leidde Saudi-Arabië voor het eerst sinds 2006 naar het WK, maar is sinds deze week ineens geen bondscoach meer van het land

Van Marwijk en zijn assistenten Mark van Bommel en Adrie Koster waren in overleg met de Saudische bond over contractverlenging. De Nederlandse trainersstaf weigerde echter te voldoen aan de eisen van de nieuwe beleidsbepalers. Die wilden dat Van Marwijk minstens 23 dagen per maand in Saudi-Arabië zou gaan wonen en alleen met permissie van de voorzitter naar het buitenland zou vertrekken.

"Ik was graag naar het WK gegaan, maar ik laat niemand mij vertellen hoe ik precies mijn werk moet doen", aldus Van Marwijk. "Het blijkt dat succes vele vaders heeft. Na het halen van het WK merk ik dat plotseling heel mensen zich willen bemoeien met de nationale ploeg en er wat te zeggen over willen hebben. Iedere coach moet de vrijheid hebben om zijn eigen werkwijze te bepalen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie