Update: 'Dronken' Maicon slaat terug: Hij wil waarschijnlijk gewoon publiciteit

Update: 'Dronken' Maicon slaat terug: "Hij wil waarschijnlijk gewoon publiciteit"

16-09-2017 16:51
26

Voormalig Internazionale-aanvaller Ianis Zicu heeft tegenover Digi Sport een opmerkelijke onthulling gedaan over zijn oud-ploeggenoot Maicon. De Braziliaanse rechtsback zou regelmatig dronken op het trainingsveld van de Nerazzurri hebben gestaan.

"Hij kwam op maandag vaak dronken aan op de training", aldus de Roemeen, die tussen 2004 en 2007 bij Internazionale onder contract stond, maar tot drie keer toe werd uitgeleend. "Trainer José Mourinho riep de selectie op een dag bij elkaar om hierover te praten. Toen besloot hij om de training te verplaatsen naar de avonduren, zodat Maicon beter kon herstellen. Soms moet je als team dit soort beslissingen nemen."

Maicon speelde tussen 2006 en 2012 bij Internazionale, waar hij zou uitgroeien tot een van de beste rechtsbacks ter wereld. Samen met onder meer Wesley Sneijder bezorgde hij de Nerazzurri in 2010 de Champions League. De inmiddels 36-jarige Braziliaan is tegenwoordig actief bij Avaí FC, in de Braziliaanse Serie A.

Update 16/9 16.51: Maicon overweegt juridische stappen te ondernemen tegen Zicu. Dat zegt de Braziliaan in gesprek met UOL Esporte. Hij is verbijsterd over diens uitspraken. "Ik ken hem niet en heb nooit met hem gespeeld. Hij wil waarschijnlijk gewoon publiciteit. Ik ben nooit dronken op de training verschenen, anders had ik ook niet zoveel prijzen gewonnen bij Inter. Ik onderzoek de mogelijkheden om juridische stappen te ondernemen", aldus Maicon.