Feyenoord-duo bijt van zich af: Kijk dan maar hoeveel duels ik heb gewonnen

Feyenoord-duo bijt van zich af: "Kijk dan maar hoeveel duels ik heb gewonnen"

16-09-2017 10:57
24

Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden vormden afgelopen seizoen als centraal Feyenoord-duo het fundament van de kampioensploeg. Toch zijn er veel twijfels over het duo.

De twee centrale verdedigers vinden dit echter niet terecht. "Bij elke club waar ik tekende, waren er twijfels. Bij PEC Zwolle, bij NAC, bij FC Groningen", vertelt Botteghin aan het Algemeen Dagblad. "En bij al die clubs vertrok ik door de voordeur als een gewaardeerde speler. Bij Feyenoord heb ik de beker gewonnen, de landstitel en de Johan Cruijff Schaal veroverd. Dus zeg jij het maar."

Wedden

Meer odds

Van der Heijden sluit zich hierbij aan. "Over Eric zeggen mensen: een goede verdediger, maar hij kan niet opbouwen. Maar volgens mij kwam negentig procent van de ballen die hij vorig seizoen vooruit speelde aan." Ook de kritiek op hemzelf wordt door Van der Heijden weerlegd. "Als ze over mij beweren dat ik geen echte verdediger ben, moeten ze eens kijken hoeveel duels ik in de Eredivisie heb gewonnen."

De linkspoot reageert bovendien fel op de suggestie dat niet iedereen direct een gouden duo zag in Botteghin en Van der Heijden. "Hoe kom jij erbij dat de club daar niet in geloofde? Misschien moet je het Martin van Geel vragen. Misschien heeft hij het altijd al wel zo in ons gezien."