Arias: Feyenoord speelt veel meer vechtvoetbal. Op z'n Zuid-Amerikaans, ja

Arias: "Feyenoord speelt veel meer vechtvoetbal. Op z'n Zuid-Amerikaans, ja"

16-09-2017 11:30
28

PSV wacht in de vijfde speelronde van het seizoen al een cruciale wedstrijd. Wanneer er thuis tegen Feyenoord wordt verloren, loopt de club al zes punten achter op de regerend landskampioen.

Rechtsback Santiago Arias is zich bewust van de enorme belangen. "We moéten. Hier in Eindhoven zijn we het aan onze stand verplicht om te winnen. Dit is een topwedstrijd, in Nederland met niets anders te vergelijken", vertelt de Colombiaan aan De Telegraaf. "Mijn beste herinnering is de wedstrijd van twee jaar geleden. Ik speelde goed, we wonnen met 3-1 en ik maakte de tweede goal. En zo vaak scoor ik niet…"

Vorig seizoen ging PSV echter twee keer onderuit tegen Feyenoord. Het is Arias opgevallen dat de Eindhovenaren veel meer moeite hebben met Feyenoord dan met bijvoorbeeld Ajax. "Ajax is een voetballende ploeg, die de bal altijd wil hebben. Feyenoord speelt ook goed, maar op een andere manier. Zij geven alles wat ze hebben. Het is af en toe meer vechtvoetbal, met veel persoonlijke duels. Meer op z'n Zuid-Amerikaans, ja."