Kritiek op PSV'ers: 'Ik vind zijn houding negatief: 'iedereen moet mij hebben''

Kritiek op PSV'ers: 'Ik vind zijn houding negatief: 'iedereen moet mij hebben''

17-09-2017 09:06
37

Arnold Bruggink is zeer benieuwd naar de Eredivisie-topper tussen PSV en Feyenoord. De analist is kritisch op twee spelers van de Eindhovenaren, die tegen sc Heerenveen niet thuis gaven.

"Ik ben zeer benieuwd naar de reactie van Feyenoord na de nederlaag tegen Manchester City. En het antwoord van PSV na de 2-0 in Heerenveen", zegt Bruggink tegen FOX Sports. "Laten de spelers elkaar weer zakken? Want dat gebeurde, ze lieten elkaar in de steek. Zo'n wedstrijd vertelt veel over een elftal, ook over individuele spelers."

"Kijk bijvoorbeeld naar Jorrit Hendrix. Hij was vorig seizoen niet helemaal gelukkig, omdat hij vond dat hij meer moest spelen", aldus Bruggink. "Nu krijgt hij de kans, dus laat het dan ook zien. Jorrit moet aantonen dat hij een basisspeler is, óf een selectiespeler van PSV. Dat is nogal een verschil. Hendrix komt er nu ook achter dat het een stuk lekkerder is om met Andrés Guardado en Héctor Moreno in je rug te spelen, dan de kar te trekken in dit team."

Ook Jürgen Locadia krijgt kritiek. "Ik vind zijn houding negatief. Zo van: 'iedereen moet mij hebben'. En een hoop misbaar als het niet gaat zoals hij wil...", stelt Bruggink. "Maar Jürgen moet beseffen dat hij nu eindelijk de eerste spits is van PSV, zoals hij al heel lang wilde. Laat het dan ook zien! En focus je op de twintig goals die je wilt maken, in plaats van het randgebeuren eromheen."