'Bevreemdende' keuzes Gio: 'Die ellende neem je mee naar de volgende wedstrijd'

'Bevreemdende' keuzes Gio: 'Die ellende neem je mee naar de volgende wedstrijd'

17-09-2017 09:19
13

Aad de Mos denkt dat de kansloze nederlaag tegen Manchester City (0-4) nog doorwerkt bij Feyenoord. Hij verwacht dat de Rotterdammers het onderspit delven in de topper tegen PSV.

"De manier waarop ze onderuit gingen, was heel bevreemdend. Je kan je aanpassen, maar dit was aanpassen om de tegenstander sterker te maken dan die al was", zegt De Mos tegen Nu.nl. "Die gasten moeten in hun vuistje hebben gelachen dat ze maar tegenover twee echte middenvelders stonden. Die ellende neem je wel mee naar de volgende wedstrijd."

Wedden

Meer odds

Trainer Giovanni van Bronckhorst kiest in Eindhoven waarschijnlijk weer voor het vertrouwde 4-3-3 systeem, waardoor Jens Toornstra terugkeert in de basis. De Mos begreep niet dat de middenvelder tegen City op de bank werd gezet. "Dat had ik wel gedaan als er een concept zou zijn geweest waarin het verstandig is om het zo te doen, maar dit was te onlogisch om waar te zijn."

"Iedereen weet dat je middenveld het sterkste deel van je elftal moet zijn tegen ploegen als City en juist daar was Feyenoord in ondertal", besluit De Mos, die PSV als favoriet ziet in de topper. De aftrap in Eindhoven is om 16.45 uur.