Grimmige kraker tussen Chelsea en Arsenal eindigt onbeslist; donkerrood voor Luiz

Grimmige kraker tussen Chelsea en Arsenal eindigt onbeslist; donkerrood voor Luiz

17-09-2017 16:27
9

De Premier League-kraker tussen Chelsea en Arsenal is zondagmiddag in een remise geëindigd. De twee grootmachten uit Londen kwamen niet verder dan 0-0. Landskampioen Chelsea eindigde het duel met tien man: David Luiz kreeg in de absolute slotfase rood. 

The Blues en The Gunners startten zonder diverse grote sterren. Eden Hazard (Chelsea) en Alexis Sánchez (Arsenal) zaten op de bank. In de eerste helft waren de gasten beter. De formatie van manager Arsène Wenger kreeg een reuzenkans via Aaron Ramsey. De middenvelder uit Wales schoot tegen de paal. Een kopbal van Danny Welbeck ging naast. Ook Alexandre Lacazette miste. 

Aan de andere kant van het veld kreeg Chelsea een gigantische mogelijkheid via Pedro. De Spaanse aanvaller ging alleen op Petr Cech af en zag zijn inzet gekeerd worden. Na de pauze werd de sfeer grimmiger op het veld. De scheidsrechter van dienst deelde diverse gele kaarten uit. In de absolute slotfase kon Luiz inrukken met rood. De Braziliaan ging keihard door op de enkels van Arsenal-back Sead Kolasinac. 

Met tien spelers hield de ploeg van manager Antonio Conte het nog een aantal minuten vol. Door de remise heeft Chelsea nu tien punten na vijf duels. Dat zijn er drie minder dan koploper Manchester City. Arsenal is middenmoter met zeven uit vijf.