De Jong-vervanger is niet blij: Dan ben ik ook kritisch op mezelf

De Jong-vervanger is niet blij: "Dan ben ik ook kritisch op mezelf"

17-09-2017 20:51
8

Sam Lammers hoopt dat hij door de blessure van Luuk de Jong een kans krijgt om zich te bewijzen bij PSV. Lammers diende zondagmiddag als de vervanger van de spits, die er door een blessure af moest tegen Feyenoord.

"Je verwacht niet dat je al zo snel in moet vallen", zegt Lammers tegen Voetbal International. "Het is even omschakelen. Ik kwam koud in het veld. Uiteindelijk ben ik blij dat we met drie punten van het veld stapten. De eerste vijftien minuten had Feyenoord geen schijn van kans. De eerste vijftien minuten in de tweede helft deden wij het tegenovergestelde. Dat moet niet kunnen."

Tegen Feyenoord kreeg Lammers de kans van Phillip Cocu, maar de spits vindt niet dat hij die gegrepen heeft. "Ik speelde niet de gelukkigste wedstrijd. Het hele team gaf in de tweede helft niet thuis. Voor mij was het ook moeilijk. Dan ben ik ook kritisch op mezelf dat ik dat niet goed heb ingevuld. De instelling van de tweede helft was een andere dan de eerste. We lieten Feyenoord in hun spel komen. Ze kregen daardoor een paar kansen."

Lammers weet niet of hij door de blessure van De Jong daadwerkelijk een nieuwe kans gaat krijgen. "Dat moet nog maar blijken. Normaal gesproken heb ik twee spelers voor me (Locadia en De Jong, red.). De volgende wedstrijd staat weer voor de deur, dus dan kijken we wel wat de trainer gaat doen."