Ajax-plaaggeest: 'Die Kanon jongen. Beugelsdijk heeft dat ook. Kicken'

Ajax-plaaggeest: 'Die Kanon jongen. Beugelsdijk heeft dat ook. Kicken'

17-09-2017 21:08
14

Robert Zwinkels hield tegen Ajax de ene na de andere bal tegen. De doelman van ADO Den Haag kroonde zich zondagmiddag tot plaaggeest van Amsterdam en vergelijkt zichzelf met een rode wijn, die ieder jaar beter wordt.

"Of ik een magneet in m'n handschoenen had? Het leek wel alsof de ballen naar me toekwamen, ja", zegt hij tegen Omroep West. "Ik ben blij dat ik er een paar uit heb kunnen houden. Je doet het allemaal op intuïtie. Op een gegeven moment heb je het gevoel: die gaan vandaag niet meer scoren. Ik heb een paar lekkere ballen kunnen pakken."

Zwinkels wil niet alleen zichzelf de credits geven voor de remise. Ook zijn ploeggenoten oogsten lof. "Die Kanon jongen. Die speelt dan een duel, alsof de vlammen er vanaf schieten. Dat vind ik zo gaaf, kicken. Tommie (Beugelsdijk, red.) heeft dat ook. Die gooit zich dan voor ballen die ik ook niet kan pakken. Die energie voel ik dan van dichtbij. Dat is echt gaaf."

De verslaggever van Omroep West vergelijkt de 34-jarige Zwinkels met een Franse kaas. "Zo'n stinkkaas zeker? Ik houd het op een rode wijn."