Kleine doorbraak voor Van der Vaart: Ik ben nog steeds geen gelukkig mens

Kleine doorbraak voor Van der Vaart: "Ik ben nog steeds geen gelukkig mens"

18-09-2017 08:45
14

Rafael van der Vaart is nog altijd niet gelukkig in Denemarken. Zondag zat hij voor het eerst dit seizoen bij de wedstrijdselectie van FC Midtjylland, maar voetballen deed hij niet.

Midtjylland-coach Jess Thorup hield Van der Vaart negentig minuten op de bank, omdat Tim Sparv tóch fit genoeg bleek om te spelen. "Ik ben nog steeds geen gelukkig mens. Zo is het, en niet anders. Ik zal het pas weer zijn als ik speel", vertelt de oud-international van het Nederlands elftal aan het Deense BT.

Van der Vaart is naar eigen zeggen honderd procent fit. "Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik tegen Hobro (5-1 overwinning, red.) niet in actie kwam, maar het is de beslissing van de trainer", zegt hij. "Iedereen denkt dat ik fysiek niet in vorm ben, maar naar mijn mening ben ik dat wel. Meer is het niet."

Het Midtjylland-contract van Van der Vaart loopt over een jaar af. De kans is klein dat de Deense club, zeker onder de huidige voorwaarden (Van der Vaart is de best betaalde voetballer ooit in Denemarken), gaat verlengen. "Ik ben bij Midtjylland om voor mijn plek te vechten. We zien wel wat er daarna gebeurt."