Geweld tegen agent en familie Ajax-speler krijgt staartje: Enorm geschrokken

Geweld tegen agent en familie Ajax-speler krijgt staartje: "Enorm geschrokken"

18-09-2017 09:17
27

Helmond Sport is van plan de supporters die vrijdagavond de zaakwaarnemer en familie van Jong Ajax-speler Mees de Wit aanvielen hard aan te pakken. Dat zegt directeur Marcel van den Bunder.

Stefano van der Delden, zaakwaarnemer van De Wit, werd na afloop van het Jupiler League-duel tussen Helmond Sport en Jong Ajax (1-4) aangevallen. Naar eigen zeggen vanwege zijn huidskleur. Daarnaast kregen de familie van De Wit en een journalist van Ajax Showtime klappen. "Helmond Sport onwaardig", oordeelt Van den Bunder in gesprek met Omroep Brabant.

"Dan schaam je je toch een klein beetje. Ik hoorde het zaterdagochtend nadat Stefano iets op z'n Facebook-pagina had gezet. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk. Ik vind iedere vorm van verbaal of lichamelijk geweld absoluut onacceptabel en zeker als het ook nog een keertje door Helmond Sport-fans gebeurt."

Van den Bunder kondigt maatregelen aan tegen de daders. "Ik vind dit buitengewoon vervelend. Ik wil de politie niet voor de voeten lopen. Maar als dit soort zaken gebeuren, dan dient er ook gestraft te worden. Daar waar wij kunnen helpen en ontdekken wie het zijn, geven wij het door aan de politie en gaan we onze eigen straffen er ook op uitdelen."