Gullit adviseert Eredivisie-clubs: 'Ze hebben het geduld niet. Nemen geen risico'

Gullit adviseert Eredivisie-clubs: 'Ze hebben het geduld niet. Nemen geen risico'

18-09-2017 19:45
24

Ruud Gullit vindt dat talenten te vroeg uit Nederland vertrekken. De assistent-bondscoach van het Nederlands elftal zou graag zien dat spelers eerst doorbreken in het eerste elftal, alvorens ze transfereren naar een Europese club.

Gullit doet zijn uitspraken naar aanleiding van zijn bezoek aan SS Lazio. Hij is van mening dat het Italiaanse voetbal het momenteel lastig heeft. "Maar de winnaarsmentaliteit blijft aanwezig", zegt Gullit tegen Tuttomercatoweb. "De jeugdopleiding is ook erg belangrijk voor een club. In Nederland vertrekken spelers al als ze pas zestien of zeventien zijn. Ze moeten echter eerst in het eerste elftal spelen zodat ze ervaring op kunnen doen. Pas dán moeten ze vertrekken."

Wedden

Meer odds

Gullit neemt Stefan de Vrij en Wesley Hoedt als voorbeeld. De verdedigers van Oranje maakten via respectievelijk Feyenoord en AZ de stap naar de Serie A. "Hoedt kwam naar Lazio nadat hij ervaring op had gedaan in Nederland. Hij is een goede verdediger. De Vrij is een speler die goed op kan bouwen. Het is belangrijk dat je zo'n sterke verdediger hebt. Het is ook belangrijk dat je jeugdspelers hebt, maar de clubs hebben vaak niet het geduld en durven geen risico te nemen."