Italianen leggen Feyenoord verbod op: landskampioen komt met slecht nieuws

Italianen leggen Feyenoord verbod op: landskampioen komt met slecht nieuws

18-09-2017 20:27
61

Feyenoord mag definitief geen supporters meenemen naar Italië, waar op 26 september het Champions League-duel met SSC Napoli wordt gespeeld. Het is de Italiaanse club verboden om kaarten te verkopen aan Nederlanders.

Dat laat Feyenoord maandagavond weten in een statement op de clubsite. De Rotterdamse club geeft aan ontstemd te zijn over de beslissing van de Italiaanse autoriteiten. Die hebben de afgelopen weken een 'risicoanalyse' gemaakt. De uitkomst daarvan is dat Feyenoord-fans in combinatie met de Napoli-supporters een te grote bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid in Napels. De supporters van Feyenoord staan er sinds het incident in Rome uit 2015 niet goed op in Italië. Dat heeft meegewogen in deze beslissing.

'Feyenoord betreurt in hoge mate dat de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst zich bij de tweede groepswedstrijd in de Champions League niet gesteund weet door het legioen. De club heeft naar aanleiding van het besluit van de Italiaanse autoriteiten besloten dat er geen reis voor de Feyenoord Business Club georganiseerd wordt en dat er slechts een klein gezelschap officials met het team mee zal reizen', meldt Feyenoord.