Contractnieuws bij AZ: Een jaar geleden kwam ik hier binnen

Contractnieuws bij AZ: "Een jaar geleden kwam ik hier binnen"

18-09-2017 20:46
15

AZ heeft het contract van de zeventienjarige Thijs Oosting opengebroken en verlengd. De middenvelder ligt nu tot 2020 vast in Alkmaar. Oosting speelt dit seizoen in AZ Onder 19.

"Thijs is een zeer talentvolle middenvelder", legt Directeur Voetbalzaken Max Huiberts uit op de site van AZ. "Hij is technisch begaafd, heeft een groot loopvermogen en een fantastische traptechniek. Vorig seizoen werd hij in maart nog verkozen tot Speler van de Maand van de AZ Jeugdopleiding en was hij een vaste waarde bij Oranje Onder 17. Dat zegt veel over zijn ontwikkeling."

Oosting zelf is logischerwijs ook blij. "Een jaar geleden kwam ik hier binnen met een contract, terwijl ik nog niets had gepresteerd. Uiteindelijk kwam ik in een fijne groep terecht en ook de staf hielp mij geweldig. Ik ben lekker gaan voetballen en in een jaar tijd ben ik op mezelf gaan wonen en kwam ik bij Oranje. Bij Emmen kwam ik niet in dit soort situaties. Ik ben blij dat ik dankzij AZ deze ervaringen wel heb meegemaakt. Nu mocht ik een nieuw contract tekenen. Heel mooi."