Doorbraak in kunstgrasdiscussie: achttien Eredivisie-clubs unaniem akkoord

Doorbraak in kunstgrasdiscussie: achttien Eredivisie-clubs unaniem akkoord

19-09-2017 07:20
94

De achttien clubs uit de Eredivisie zijn het eens: er moet een oplossing komen voor het kunstgrasprobleem op het hoogste niveau van Nederland. Dat is het resultaat van een overleg dat maandagmiddag plaatsvond. Het Algemeen Dagblad meldt dat. 

Doelstelling van de Eredivisie NV, het collectief van de achttien eredivisionisten, is om kunstgras uit de Eredivisie te verbannen. In Zeist gingen de achttien clubs maandag unaniem akkoord met de formatie van een speciale 'Werkgroep Kunstgras', weet het AD. Belangrijk punt van aandacht is de komende weken het financiële plan om de doelstelling ook daadwerkelijk uitgevoerd te krijgen. 

De werkgroep zal bestaan uit Rob Toussaint (Heracles), Hai Berden (VVV), Joost de Wit (Vitesse) en Hans Nijland (FC Groningen). Vòòr 12 december moet er een uitgewerkt voorstel komen, is de bedoeling. Op die dag staat er een Algemene Vergadering Betaald Voetbal. Dan kan en zal er ook gestemd worden over een concreet plan. 

VVV is éen van de zeven Eredivisie-clubs die op kunstgras speelt. "Eigenlijk gaat dit verhaal niet om het kunstgras alleen'', aldus voorzitter Berden. "Het is in ieders belang dat we een sterkere vaderlandse competitie krijgen, met meer onderlinge weerstand. Dat kan alleen als de financiële verschillen tussen de grote en kleine clubs kleiner worden, door anders om te gaan met het collectieve geld. Als het goed is, pak je het kunstgrasverhaal daarin mee."