Advocaat kiest voor 35 spelers in voorselectie Oranje: terugkeer Huntelaar

Advocaat kiest voor 35 spelers in voorselectie Oranje: terugkeer Huntelaar

19-09-2017 12:49
135

Dick Advocaat heeft dinsdag liefst 35 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands elftal. Klaas-Jan Huntelaar is de opvallendste naam.

Dat blijkt uit de voorselectie die de KNVB dinsdag aan het begin van de middag publiceerde. Ook Eljero Elia maakt zijn rentree in de selectie van Advocaat. De bondscoach beloont Huntelaar en Elia voor hun goede seizoenstart bij respectievelijk Ajax en Istanbul Basaksehir. Huntelaar kwam op 13 oktober 2015 voor het laatst in actie voor Oranje.

Andere opvallende namen zijn Ryan Babel (Besiktas), Daryl Janmaat (Watford), Karim Rekik (Olympique Marseille) en Robin van Persie (Fenerbahçe). Laatstgenoemde is opgenomen in de voorselectie in afwachting van hoe zijn blessure zich gaat ontwikkelen.

Ajax levert naast Huntelaar ook Donny van de Beek, Matthijs de Ligt en Joël Veltman en is daarmee hofleverancier. Steven Berghuis, Jens Toornstra en Tonny Vilhena zitten erbij namens Feyenoord, terwijl Jeroen Zoet, Marco van Ginkel en Jürgen Locadia het contingent PSV'ers vormen.

Het Nederlands elftal staat met deze groep voor twee cruciale interlands. Zaterdag 7 oktober ontvangt Wit-Rusland Oranje in de Borisov Arena. Dinsdag 10 oktober staat het laatste groepstreffen op het programma. Dan neemt het Nederlands elftal het vanaf 20.45 uur in de Johan Cruijff Arena op tegen Zweden.