Van Halst kritisch ondervraagd over Twente-aankopen: 'Konden hem niet betalen'

Van Halst kritisch ondervraagd over Twente-aankopen: 'Konden hem niet betalen'

19-09-2017 15:13
46

Dertien spelers haalde technisch directeur Jan van Halst (foto) deze zomer naar FC Twente. Vrijwel allemaal kwamen ze uit het buitenland én hebben ze een krasje. Het kritische TC/Tubantia wil graag van Van Halst weten waarom hij er niet voor koos om spelers uit - bijvoorbeeld - de Jupiler League te halen.

"Dan vraag ik op mijn beurt: welke dan? Wie zijn transfervrij en betaalbaar voor ons? Van der Streek? Daar hebben we niet naar geïnformeerd maar we wisten dat dat kansloos was. We hebben de hele eerste divisie in beeld. Los van het feit of we het allemaal goed hebben ingevuld - daar kijken we zelf ook heel kritisch naar - schijnt iedereen te vergeten, wat hier is gebeurd."

Nederlandse spelers halen is 'lastig', merkt Van Halst op. "Een speler als Django Warmerdam wilden we graag hebben, maar we konden geen transfersom betalen. We moesten eerst verkopen, voordat we een klein gedeelte van de transfersom konden besteden. En Haris Vuckic heeft nog tijd nodig, maar hij kan gewoon goed voetballen."

Lees ook: Van Halst: 'Het leek me niet zo handig, daarom beter om te stoppen'