Chinezen zijn klaar met grootverdiener: Gebrek aan trainingsuren en fitheid

Chinezen zijn klaar met grootverdiener: "Gebrek aan trainingsuren en fitheid"

19-09-2017 17:46
18

Het Chinese Shanghai Shenhua lijkt nu al klaar te zijn met grootverdiener Carlos Tevez. De Argentijnse aanvaller kwam in januari naar de Chinese havenstad en werd met een weeksalaris van 700.000 euro de best betaalde speler ter wereld, maar is nu niet eens verzekerd van een basisplaats.

Voorzitter Wu Xiaohui liet tegenover Shanghai TV al weten dat de 33-jarige Tevez vooralsnog niet heeft gebracht wat de club voor ogen had. "Wij wilden een wereldster met veel kwaliteiten binnenhalen en iedereen binnen de club vond dat Tevez precies in dat plaatje paste", wordt geciteerd door The Mirror. "Maar hij heeft, vanwege een gebrek aan trainingsuren en wedstrijdfitheid niet gebracht, nog niet aan onze verwachtingen kunnen voldoen."

Tevez begon dit weekend op de bank tijdens de derby tegen het Shanghai SIPG van de Braziliaanse vedette Hulk. Ondanks een treffer van invaller Tevez liep Shenhua tegen een bijzonder pijnlijke 6-1 nederlaag aan, waardoor het slechts elfde staat in de Chinese Super League.