Eerste stunt in KNVB Beker is een feit: 'Huis in brand, familie in gevaar'

Eerste stunt in KNVB Beker is een feit: 'Huis in brand, familie in gevaar'

19-09-2017 22:01
8

Alex Pastoor is not amused na de 1-0 nederlaag in de KNVB Beker tegen RKC Waalwijk. De trainer van Sparta zonderde zich samen met zijn spelers enkele minuten na de wedstrijd af om duidelijkheid te krijgen over de 'wanprestatie'.

"Ik wil weten waar dingen vandaan komen", zegt Pastoor tegen FOX Sports. "Dat probeer je dan in een gesprek aan te kaarten. Daar wilde ik antwoord op. Die kreeg ik onvoldoende. In bekervoetbal kun je een wedstrijd verliezen, dat kan ook op deze manier. Maar het komt altijd uit mensen vandaan. Na de eerste twintig minuten heb ik niet gezien dat wij per se wilden winnen, wilden overleven."

Wedden

Meer odds

"Ik heb het vergeleken met een huis dat in brand staat of een familie die in gevaar is", gaat Pastoor verder. "Dan doe je toch ook honderd procent je best? Je doet dan verkeerde dingen, stoute dingen, dingen die te ver gaan, maar waardoor je wel haalt wat je wilt. Dat is nu niet gebeurd."

Pastoor heeft geen idee waarom zijn ploeg niet thuis gaf. "Je bent snel geneigd om te zeggen dat het gemakzucht is. Ik betwijfel of dat het is. Er sluipt een soort van angst in de ploeg. Dan denken spelers: het zal toch niet? Je moet gewoon naar je werk gaan. Op een gegeven moment verdween de agressiviteit en dus de kwaliteit. Als je merkt dat je wat anders moet doen, zit hem dat in mensen. Dat heeft niets met tactiek te maken. Dit is een wanprestatie. Ik wil op geen enkele manier een 1-0 nederlaag tegen RKC, met alle respect voor de tegenstander, goed gaan praten."