Ontevreden bij Heerenveen: Ik had op wat meer minuten en krediet gerekend

Ontevreden bij Heerenveen: "Ik had op wat meer minuten en krediet gerekend"

20-09-2017 08:21
9

Pelle van Amersfoort beleeft lastige tijden bij sc Heerenveen. De middenvelder maakte dit seizoen pas zes speelminuten in Friesland. Dat zit hem dwars.

"Ik blijf gewoon keihard trainen", klinkt het in de Leeuwarder Courant. "Het is lastig, maar als ik er nu met de pet naar gooi of mijn kop in de wind steek, heb ik alleen mezelf te pakken. Natuurlijk denk ik soms: waarom speel ik nu weer niet? Ik had op wat meer minuten en krediet gerekend, maar ik weet dat het wel goedkomt. Ik blijf altijd mijn best doen, het gaat om mijn carrière. Maar ik heb mijn woordje klaar als het nodig is. De voetballerij is een apart wereldje. Je moet voor jezelf opkomen, anders word je overlopen."

Van Amersfoort kan beter met zijn situatie omgaan, omdat hij vroeger veel bijbaantjes heeft gehad. Daardoor weet hij wat hard werken is. "Misschien kan ik mijn huidige situatie daardoor relativeren. Natuurlijk wil ik veel meer spelen, ook om mijn plek bij Jong Oranje niet in gevaar te brengen. Maar ik ga naar buiten toe niet van alles roepen. Dat heeft geen zin."