Gevaar voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Maar ik zie ze niet meedoen om de titel'

Gevaar voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Maar ik zie ze niet meedoen om de titel'

20-09-2017 08:46
11

Pierre van Hooijdonk denkt dat de poortwachters van de topdrie het dit seizoen lastig kunnen krijgen. De analist voorspelt dat clubs als AZ en Vitesse het de Nederlandse topclubs moeilijk kunnen maken. Maar of zij daadwerkelijk mee kunnen doen om de landstitel, betwijfelt hij.

"In de directe confrontaties kunnen AZ, Vitesse, FC Utrecht en Heerenveen zeker winnen van de topclubs", zegt Van Hooijdonk in gesprek met Voetbal International. "Maar op de langere duur zie ik ze niet meedoen om de titel. Ik denk wél dat ze zich kunnen mengen in de topdrie. Vooral AZ. Die vond ik in de onderlinge wedstrijd met PSV al sterker. Ik verwacht dat PSV achterop gaat raken, in dat gat kan AZ springen. In die ploeg zie je creativiteit, loopvermogen en positiewisselingen. Van de subtoppers vind ik die samen met Vitesse de beste indruk maken."

Ook Fred Rutten wordt blij van Utrecht. "Ik denk dat FC Utrecht, net iets meer nog dan AZ, de topdrie kan uitdagen. Zij hebben een brede bank als iedereen fit is. Het verval is niet heel groot als er iemand wegvalt. Het voordeel van AZ is wel dat ze dit seizoen geen Europees voetbal spelen. De bank is bepalend in het lang volhouden van goede prestaties."

"Ik heb zelf met Vitesse ervaren hoe het is als je geen brede bank hebt. Aan het eind van het seizoen moet je bij schorsingen en blessures altijd een beroep doen op vaak jonge spelers, die net wat minder zijn dan wat er in de basis staat."