Rutjes lacht: Je ziet het ook aan Frank de Boer na vier verloren wedstrijden

Rutjes lacht: "Je ziet het ook aan Frank de Boer na vier verloren wedstrijden"

20-09-2017 20:09
9

Nathan Rutjes staat achter Roda JC-trainer Robert Molenaar. Woensdag tankte de Eredivisie-hekkensluiter vertrouwen met een 0-5 zege op Capelle.

Rutjes benadrukt dat Molenaar wordt gesteund door de spelersgroep. "Als dat niet zo was geweest, dan hadden wij vandaag niet het gas erop gegeven. Ik doe het natuurlijk niet alleen voor de trainer, maar voor de hele club", vertelt de markante middenvelder aan de NOS.

Roda JC verloor de eerste vijf Eredivisie-duels van het seizoen en dat wordt Molenaar aangerekend. "Het is hartstikke lastig", erkent Rutjes. "We hebben geen resultaat gehaald en dan wijst iedereen naar de trainer. Je ziet het ook aan Frank de Boer na vier verloren wedstrijden. Een club gooit niet 22 man eruit, haha."

"Ik hoop dat we vandaag een klein beetje vertrouwen hebben getankt", aldus Rutjes, die niet denkt dat de crisis nu is opgelost. "Moet ik eerlijk zijn? Nee. De feiten zijn nul punten uit vijf wedstrijden. Dan kun je gaan klagen, maar we zetten met z'n allen de schouders eronder."