Swift-doelman 'in de penarie' door foto: 'Had mijn vriendin wat uit te leggen'

Swift-doelman 'in de penarie' door foto: 'Had mijn vriendin wat uit te leggen'

21-09-2017 17:37
9

De spelers van Swift kunnen de bekerstunt tegen Vitesse nog nauwelijks bevatten. Doelman Bogdan Constantin stopte tijdens de strafschoppenserie de penalty van Alexander Büttner, waarna Mike Ruiter de beslissende strafschop benutte. Daarna werd er gefeest en bier gedronken.

"Ik twijfelde, omdat ik om zes uur op moest staan om de fles te geven", zegt Constantin tegen FOX Sports. Een dag na de stunt was hij druk bezig met de verbouwing van zijn huis. "Ik heb mijn verstand gebruikt en ben op tijd naar huis gegaan."

Nadat de Eredivisie-club verslagen werd, werden er veel foto's geplaatst op internet. Op een foto tilde Constantin zijn zoontje omhoog uit vreugde. Tenminste, dat stond de volgende morgen in veel kranten. "Toen had ik mijn vriendin wel wat uit te leggen. Het is niet mijn zoon", lacht hij.

Ruiter kwam donderdag even om de hoek kijken bij Constantin. De twee wonen in dezelfde buurt. "Het is onbeschrijflijk en onvergetelijk. Dit gaan we ons leven niet meer vergeten. Ik besef het nog steeds niet. We hebben een feestje gevierd in de kleedkamer, daarna zijn we de stad in gegaan. Ik lag om half drie in bed. Vanochtend werd ik om tien over half zeven wakker gebeld, dus het was een kort nachtje. Er zijn een paar biertjes gedronken, maar dat mag ook wel."