Onana: 'Natuurlijk is hij beter dan ik. Ik ben nog maar een baby'

Onana: 'Natuurlijk is hij beter dan ik. Ik ben nog maar een baby'

21-09-2017 19:36
26

André Onana kan nog lang niet tippen aan het niveau van Edwin van der Sar. Dat zegt de jonge Ajax-doelman voor de camera van AT5. Onana is een groot bewonderaar van de directeur van Ajax, die jarenlang in de absolute top speelde en onder meer twee keer de Champions League won. 

"Ja, natuurlijk is Edwin van der Sar beter. André is nog maar een baby in vergelijking met Edwin. Hij heeft me veel advies gegeven. Vooral als ik een fout maak, vertelt hij wat er beter kan", legt de Kameroener met een grijns uit.

Wedden

Meer odds

"Of hij streng is? Ja, soms. Hij is eerlijk, dat moet ook wel. Ik accepteer dat, want hij heeft er veel meer verstand van dan ik", vervolgt de sluitpost, die sinds vorig seizoen basisspeler is bij Ajax. 

Opbouwen van achteruit blijft hij lastig vinden. "Soms heb ik de bal en komt de spits druk zetten. Dan moet ik echt lang wachten. Iemand moet me een afspeelmogelijkheid geven, anders is het te laat. Het is makkelijk om de lange bal te spelen, maar dat is niet wat we bij Ajax willen. We willen verzorgd voetbal spelen."

Lees ook: Lachende Onana: 'Ik ben een blije jongen. Maar hij is meer een Duitser, haha!'