In het kort: Janssen en Babel scoren in donkerrode topper, Liverpool ontsnapt

In het kort: Janssen en Babel scoren in donkerrode topper, Liverpool ontsnapt

23-09-2017 20:45
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Dubbelrol Mignolet bij zege Liverpool
Liverpool - met Georginio Wijnaldum in de basis - heeft in een bewogen wedstrijd nipt gewonnen van Leicester City: 2-3. Mohamed Salah en Philippe Coutinho zetten The Reds op voorsprong. Na een fout van doelman Simon Mignolet kwam Leicester echter terug via Shinji Okazaki. Jordan Henderson maakte vervolgens de 1-3 via de counter, waarna het antwoord van Jamie Vardy snel volgde. Mignolet veroorzaakte vervolgens ook nog een strafschop, maar repareerde de schade door de inzet van Vardy te keren.

Napoli wint moeizaam in aanloop naar Feyenoord
Napoli heeft de laatste competitiewedstrijd voor de ontmoeting met Feyenoord in de Champions League gewonnen. De Napolitanen behaalden bij promovendus SPAL de zesde overwinning in zes wedstrijden. Gemakkelijk ging dat niet, aangezien de winnende treffer (2-3) pas in de 83e minuut viel.

Goal Janssen genoeg voor zege op Babel
Vincent Janssen heeft voor de tweede week op rij gescoord voor Fenerbahçe. De spits van Oranje benutte een penalty in de thuiswedstrijd tegen Besiktas. Ondanks een goal van Ryan Babel namens de bezoekers bleek dat genoeg voor de overwinning: 2-1. Het duel werd ontsierd door liefst vijf rode kaarten.

Eerste puntenverlies Paris Saint-Germain
Paris Saint-Germain heeft voor het eerst dit seizoen punten verspeeld in de Ligue 1. Na zes achtereenvolgende zeges kwam de ploeg van coach Unai Emery niet verder dan 0-0 tegen Montpellier. De Parijzenaars moesten het stellen zonder sterspeler Neymar, die ontbrak met een voetblessure.

Celtic deelt gevoelige tik uit in Old Firm
De eerste Old Firm van het Schotse voetbalseizoen is een prooi geworden voor kampioen Celtic. Op bezoek bij aartsrivaal Glasgow Rangers werd het zaterdagmiddag 2-0 voor de ploeg van manager Brendan Rodgers. Tom Rogic tekende in het Ibrox Stadium voor de openingstreffer, Leigh Griffiths zorgde na 66 minuten voor de beslissing. Door de nederlaag staan de Rangers na zeven competitieduels al acht punten achter op Celtic.

Atlético wint wederom in nieuw stadion
De Spaanse topwedstrijd tussen Atlético Madrid en Sevilla is gewonnen door de thuisploeg. Het werd zaterdagmiddag 2-0 in het fonkelnieuwe Wanda Metropolitano. Na de pauze scoorden Yannick Carrasco en Antoine Griezmann namens de ploeg van trainer Diego Simeone. Aanstaande woensdag staat voor Atlético, dat naar de tweede plaats op de ranglijst klimt, het Champions League-duel met Chelsea op de rol.