'Oude man' Huntelaar over talentvol Ajax-vijftal: 'Ze kunnen nog zoveel beter'

'Oude man' Huntelaar over talentvol Ajax-vijftal: 'Ze kunnen nog zoveel beter'

23-09-2017 17:06
13

Oudgediende Klaas-Jan Huntelaar denkt dat er op tactisch en technisch vlak weinig mis is met de Nederlandse talenten van tegenwoordig. Het voetbal vraagt echter méér, zegt de 34-jarige spits van Ajax in gesprek met Voetbal International. 

"Geloof me, de talenten van nu zijn nog altijd technisch vaardig en tactisch krijgen ze ook voldoende mee. Alleen het voetbal vraagt meer. Zonder dat ik nu als een oude man wil overkomen, want vroeger was het allemaal zeker niet beter, alleen als talent moet je wel super gretig willen zijn", steekt de routinier van wal. 

"Jonge spelers moeten mentaal sterker worden, meer in zichzelf willen investeren. Talent alleen is niet voldoende. Denk je dat mijn toekomst er florissant uitzag toen alleen AGOVV me wilde hebben? Van PSV naar de kelder van de Eerste Divisie. Uiteindelijk heeft het me sterker gemaakt, vooral omdat ik mezelf elke dag opnieuw wilde bewijzen. Die drang moet je als talent hebben, en niet gaan zeuren als het even tegenzit."

"Bij Ajax heb ik het ook met de jonge spelers geregeld hierover. Op een ontspannen manier, niet als meester die het allemaal beter weet, en ik merk dat ik een klik voel met die talenten", vervolgt hij. "Jongens als Matthijs de Ligt, Justin Kluivert, Frenkie de Jong, Donny van de Beek, Carel Eiting, noem maar op. Allemaal zo talentvol, maar ze mogen niet nu al tevreden zijn. Ze kunnen namelijk nog zoveel beter."