Morata maakt hattrick voor Chelsea, City haalt wéér uit, invaller redt Koeman

23-09-2017 17:51
11

Koplopers Manchester City en Manchester United hebben zaterdagmiddag gewonnen in de Premier League. City rekende simpel af met Crystal Palace (5-0), terwijl United op bezoek bij Southampton een kleine zege boekte: 0-1. Chelsea won met ruime cijfers bij Stoke City en het Everton van manager Ronald Koeman won dankzij een invaller.

City, dat de afgelopen weken met 4-0 won van Feyenoord en ook Liverpool en Watford met grote cijfers klopte, had het voor rust niet makkelijk met hekkensluiter Palace. De eerste treffer viel pas in de 44e minuut. Leroy Sané maakte zijn vijfde treffer in zijn laatste vijf optredens. Na de rust liep de sterrenploeg van manager Pep Guardiola verder uit via Raheem Sterling (twee keer), Sergio Agüero en Fabian Delph. Palace heeft nu al z'n wedstrijden verloren.

Romelu Lukaku was opnieuw het goudhaantje van Manchester United. In het St. Mary's Stadium van Southampton maakte de Belgische spits de enige treffer van de middag. Lukaku scoorde na twintig minuten. Hij heeft nu acht keer gescoord in acht officiële optredens namens The Red Devils.

Alvaro Morata (foto) werd man of the match bij Stoke City-Chelsea. De Spaanse spits tekende voor een hattrick. Morata scoorde in de 2e, 77e en 82e minuut. De vierde Chelsea-goal werd gemaakt door Pedro. Bij Stoke stonden Erik Pieters en Bruno Martins Indi in de basis. Ibrahim Afellay maakte na afwezigheid van vijf maanden zijn rentree bij The Potters.

Koeman had een gelukkige hand van wisselen bij Everton-Bournemouth. Het leek opnieuw helemaal mis te gaan voor de club uit Liverpool toen Josh King vlak na rust voor de openingstreffer tekende namens de gasten. In de slotfase kwam het alsnog goed voor Everton: invaller Oumar Niasse scoorde in de 77e en de 82e minuut.

Swansea City, met Leroy Fer en Mike van der Hoorn in de basis, ging eigen huis met 2-1 ondertuit tegen Watford. Richarlison maakte in de laatste minuut de winnende goal.